Напълно възстановено е движението на влаковете по основните линии в страната, съобщава

...
Напълно възстановено е движението на влаковете по основните линии в страната, съобщава
Коментари Харесай

Влаковете по основните линии вече се движат нормално

Напълно възобновено е движението на влаковете по главните линии в страната, оповестява Българска национална телевизия.

В момента всички основни линии са отворени, движението на влаковете се реализира обикновено, посочи Емил Симеонов, основен инспектор по сигурността в НКЖИ.

Той посочи, че има и изключение - на два сектора на второстепенни линии - сред Габрово и Царева морава и сред Дулово и Силистра. Там възстановителните действия не престават, като се чака до края на деня те също да бъдат отворени.

Симеонов изясни, че вчерашните закъснения са вследствие на изобилния снеговалеж, мощния вятър, неналичието на ток, падналите далекопроводи и огромния брой дървета върху контактната мрежа и стоманения път.

" Бяхме готови за снеговалежа. Затова в рамките на 24 часа успяхме да възстановяваме придвижването на влаковете ", посочи той.

От БДЖ предложиха преди пътуванията си жителите да ревизират прогнозата за времето и при съществуване на оранжев или червен код да заобикалят пътешестване при опция.

Анатолий Атанасов, шеф " Оперативна активност " в БДЖ, уточни, че са осъществени инспекции на инсталацията на отоплението на вагоните, на гумените уплътнения на вратите и на прозорците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР